Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a pus în funcţiune încă patru puncte fixe de control pentru verificarea rovinietei.

Camerele au fost instalate în judeţele Timiş, Călăraşi, Tulcea şi Brăila. Numai anul acesta, CNADNR a încasat 677 de milioane de lei din amenzi, potrivit ziarulring.ro.

Până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate alte 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100 %.

În urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simţit o creştere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabila a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25 %.

Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor şi în infraroşu. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost plătită rovinieta proprietarul maşinii va fi amendat.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a încheiat până în momentul de faţă contracte ce permit plata rovinietei de către participanţii la trafic prin sistemul sms cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobilă. În cursul săptămânii viitoare urmează a fi încheiat contract şi cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobilă din ţară.

În Prahova, camerele sunt instalate pe DN 72 în zona Pepiniera Brătăşanca, pe  DN1B, la Albeşti, pe DN1A, Măneciu - Valea Plopii, pe DN1, Bărcăneşti.