Publicaţia noastră a ţinut la curent cititorii cu tentativa primarului Dobre de a obţine finanţarea pentru două proiecte pe care consilierii locali le-au considerat, fără a fi diferenţiaţi de partidul din care provin, ca fiind inoportune.

 

Proiectele propuse de Dobre pentru construirea a două grădiniţe în Ploieşti au fost considerat supraevaluate, preţul de cost pentru o singură grădiniţă fiind de aproximativ trei milioane jumătate de euro.

 

Deşi consilierii locali au respins aceste proiecte considerând că preţurile sunt astronomice, edilul ploieştean a insistat introducând această problema pe ordinea de zi a consiliului în nenumărate rânduri, de fiecare dată proiectul neavând viza de legalitate.

 

Cu toate acestea, în şedinţa trecută a consiliului local, cu ocazia aprobării bugetului local, o mâna interesată a menţionat la propuneri de plata din buget ………plata consultantului pentru aceste proiecte cu nu mai puţin de 1,6 milioane lei !

 

Această propunere este nu numai nesimţită - în condiţiile în care bugetul Ploieştiului a fost considerat de austeritate, fiind lipsit de orice perspectiva de a susţine dezvoltarea municipiului şi asigurarea bunei funcţionari a serviciilor publice – dar crează şi serioase suspiciuni asupra bunelor intenţii a administraţiei ploieştene, în special a unor persoane considerate apropiate de veşnicul consultant pe probleme de investiţii europene.

 

Din fericire, prin votul consilierilor ploieşteni, a fost aprobată suma de …..2 lei pentru plata acestuia, suma fiind alocată reparaţiilor în şcoli.

 

Interesant este cine şi de ce se lupta pentru că banii ploieştenilor să plece la consultant şi nu la nevoile reale ale ploieştenilor. Aflând cine este preocupat de acest lucru, aflăm uşor şi de ce ! Iar acest aspect trebuia să fie deja în preocuparea unor factori de decizie !

 

Dar pentru că se pare că se încearcă a se pune batista pe ţambal, vom încerca să facem noi acest lucru, dezvăluind caracatiţa de la nivelul primăriei ploieştene. Mai departe…….follow the money !