În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activităţile desfăşurate au participat peste 350 de politişti, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi de la Protecţia Consumatorului, Ministerului Sănătăţii şi autorităţii publice locale.

 

În cadrul acţiunilor de control au fost verificate 177 societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, 505 autovehicule şi au fost legitimate peste 1970 de persoane.

 

Echipele de control au depistat 156 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de peste 3.000 de lei.

 

Modul de acţiune al poliţiştilor este unul preventiv, prin discuţii cu persoanele şi cu responsabilii agenţilor economici, cu privire la respecte măsurile de protecţie individuală, de distanţare socială şi de igienă persoanală, mai ales în spaţiile închise. Ne dorim ca toate persoanele să înţeleagă şi să respecte aceste recomandări, pentru a fi nevoiţi cât mai rar să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării normelor legale.

 

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

 

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.