Direcţia de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităţilor de învăţământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în şcoli.

Potrivit acestei adrese transmise ieri în teritoriu, DSP Prahova solicită raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire şi a eventualelor focare de gripă, înregistrate la unităţile de învăţământ.

"În cazul în care, la nivelul unei unităţi de învăţământ, într-o clasă/grupă se înregistrează minim trei cazuri de infecţii respiratorii/gripă timp de trei zile consecutive sau dacă se înregistrează o rată de absenteism de peste 20% trei zile consecutiv, din motivele menţionate, se declară focar şi DSP intervine prin recoltarea de probe şi poate recomanda suspendarea temporară a cursurilor şcolare", se precizează în adresa Direcţiei de Sănătate Publică.

De asemenea, conducerile şcolilor sunt rugate să verifice cauzele de absenteism, prin luarea legăturii cu părinţii, pentru a se şti dacă absenţa este cauzată de gripă sau o infecţie respiratorie. Unităţilor de învăţământ li se recomandă să aerisească frecvent sălile de clasă, să se realizeze curăţenia în clase şi dezinfecţia băncilor, zilnic să se efectueze triajul copiilor, iar cei cu semne de boală să fie scoşi din colectivitate şi trimişi la medicul de familie.

Vă reamintim că în Prahova, cinci persoane au decedat din cauza gripei, iar alte câteva zeci de bolnavi sunt internaţi la Spitalul judeţean de Urgenţă Ploieştii