Zece răniţi grav în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni pe Aerodromul de la Strejnic. Ambulanţe, jandarmi, pompieri,sirene,agitaţie...Din fericire este doar scenariul unei simulări a unui accident aerian. Din păcate, dacă ar fi fost real, cel mai probabil victimele nu ar fi supravieţuit...

Conform scenariului, apelul la 112 a avut loc la ora 9.55. Conform cronometrării noastre primul echipaj SMURD a ajuns la Aerodromul Strejnic la ora 10.10. La 10.12 au ajuns jandarmii, iar pompierii la 10.14.

A urmat punerea în siguranţă a locului accidentului, iar abia dupa aproximativ 25 de minute de la apel medicii au reuşit să ajungă la victime. Mult? Puţin?  Să sperăm că un astfel de scenariu nu va deveni niciodată realitate pentru a afla acest lucru.

Am remarcat uniformele frumoase, curate, ca pentru ceremonie, maşinile proaspăt spălate, prefectul Rodica Paraschiv care a urmărit exerciţiul de la umbră, subprefectul Mădălina Lupea care nu s-a putut abţine şi a făcut câteva fotografii cu telefonul mobil...

Nu am înţeles de ce pompierii aerodromului Strejnic şi cei ai Şcolii de Aviaţie nu au intervenit primii în această simulare, fiind chiar la faţa locului, dar probabil că protocolul nu permite aşa ceva.

Un exerciţiu pentru socializare frumos, reuşit conform celor implicaţi.

Noi sperăm ca un astfel de accident să nu aibă loc niciodată...