Tribunalul Prahova a amânat, miercuri, pentru 19 septembrie, discutarea cererii de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă, pe motiv că judecătorul din Serbia desemnat să participe la audiere prin videoconferinţă este în concediu.

"S-a acordat termen la 19 septembrie, ora 11,00, pentru audierea inculpatului. Nu s-a putut desfăşura videoconferinţa întrucât instanţa din Serbia a comunicat că judecătorul desemnat să participe la această procedură este în concediu de odihnă până la 15 septembrie", au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţi ai Tribunalului Prahova.

Pe 5 iulie, Tribunalul Prahova anunţa, prin intermediul unui comunicat de presă, că omul de afaceri Sebastian Ghiţă nu va putea fi audiat prin videoconferinţă la termenul din 6 iulie stabilit în dosarul în care DNA Ploieşti a cerut arestarea preventivă a acestuia în speţa în care el este inculpat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Potrivit sursei citate, videoconferinţa nu a putut fi efectuată din cauza "imposibilităţii" comunicate de instanţa din Serbia.

Amânări în serie

Nici pe 22 iulie audierea lui Ghiţă nu a fost posibilă, întrucât au fost probleme în privinţa conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autorităţile sârbe nu s-a prezentat la acel termen.

Procurorii DNA Ploieşti cer arestarea lui Sebastian Ghiţă în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.