Reprezentanţi RASP şi cei ai SGU Ploieşti au stabilit caietul de sarcini pentru achiziţionarea serviciului de iluminat ornamental pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit directorului tehnic al RASP, Radu Brânzei, suma alocată iluminatului festiv este de 1.193.925 lei, după ce Consiliul Local a suplimentat fondurile destinate acestui scop cu suma de 1 milion de lei prin HCL 332/2014.   

În cadrul consultărilor dintre RASP şi SGU, au fost stabilite zonele în care vor fi montate instalaţiile de iluminat. Străzile care sunt afectate de lucrări edilitare, precum cele de înlocuire a liniilor de tramvai, nu vor beneficia de ghirlande luminoase. De asemenea, s-a optat pentru soluţia tehnică privind montarea de becuri LED, mult mai economice. Cu această ocazie au lansate invitaţii către alţi operatori de servicii în Ploieşti, precum Rosal, Coral etc, pentru a participa la acţiunea de iluminare ornamentală.  

De asemenea, SGU va participa la acest efort cu suma de 500.000 de lei, potrivit directorului adjunct, Ovidiu Negulescu.

Caietul de sarcini va fi publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) privind închirierea instalaţiilor ornamentale.

Pentru sezonul sărbătorilor de la sfârşitul anului 2013 şi începutul 2014, municipalitatea a cheltuit peste 1,3 milioane de lei pentru iluminatul public.