Dan Boştină, edilul comunei prahovene Salcia s-a aflat în stare de incompatibilitate "în mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale cu Clasele I - VIII Salcia, judeţul Prahova, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003", potrivit unui comunicat transmis de ANI.

Documentul menţionează că Dan Boştină ar fi depus un punct de vedere, la dosarul de evaluare, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, funcţia de primar este incompatibilă cu exercitarea funcţiei de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice.