Poliţiştii de la investigaţii criminale au efectuat şapte percheziţii, pe raza judeţului Prahova, la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi furat din Germania zeci de porumbei voiajori de competiţie, a căror valoare este evaluată la aproximativ 1.000.000 de euro.

Persoanele vizate ar fi furat în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 2013, ar fi sustras, din mansarda locuinţei unui cetăţean german situată în Germania, 51 de porumbei voiajori de competiţie. Prejudiciul cauzat este estimat la o valoare între 800.000 şi 1.000.000 de euro.

Până acum, în urma desfăşurării percheziţiilor, au fost recuperaţi 38 de porumbei voiajori de competiţie, care ar fi aparţinut părţii vătămate, dar şi alţi porumbei voiajori de competiţie, despre care există indicii că ar proveni din Italia, Belgia, Olanda şi Spania.

Cercetările vor fi continuate de poliţiştii români, împreună cu autorităţile judiciare din Germania, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi în comiterea de infracţiuni şi pentru tragerea la răspundere penală a acestora.