Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, procurorul şef interimar Anca Jurma a luat decizia având în vdere comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 25 iulie 2018, referitor la punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Lucian Onea.

Comunicatul DNA:

Procurorul şef al DNA, doamna Anca Jurma, a dispus efectuarea unui control la Serviciul teritorial Ploieşti, având ca obiect:

1. situaţia dosarelor şi lucrărilor care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma, aflate în lucru la Serviciul teritorial Ploieşti, stadiul urmăririi penale sau al soluţionării acestor dosare/lucrări şi procurorii desemnaţi cu soluţionarea lor;

2. verificarea actelor şi măsurilor procesuale dispuse de domnul procuror Onea Lucian Gabriel în dosarele şi lucrările care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma, aflate în lucru la Serviciul Teritorial Ploieşti, după data de 21.05.2018.