Doar doi dintre cei peste 5000 de absolvenţi de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Prahova au reuşit să obţină media 10. Există licee unde nici măcar un singur candidat nu a reuşit să promoveze examenul!

În  Prahova din totalul de 5181 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să promoveze examenul 3255.

Numai doi candidaţi au reuşit să obţină nota 10: Irina Elena Popescu (Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti) şi Miruna Gerogiana Voinea (Colegiul Naţional “Nicolae Iorga” Vălenii de Munte). Ambele au studiat, în liceu, la clase de Matematică-Informatică.

În Prahova s-au înregistrat, potrivit rezultatelor iniţiale, 12 medii între 9,90 şi 9,99 şi nu mai puţin de 188 de medii de cel puţin 9,50.

Există licee unde niciun candidat nu a reuşit să treacă cu bine de examenul de bacalaureat.

O situaţie deosebită se înregistrează la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru, unde doar doi candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat, ambii fiind respinşi.

La Liceul Tehnologic „Teodor Diamant” din localitatea Boldeşti Scăieni un singur absolvent de liceu a reuşit să obţină diploma de bacalaureat, iar media pe care o are în urma probelor de examen este 6,08.

Situaţia este similară şi la Liceul Tehnlogic Agricol din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova unde de asemenea un singur candidat a trecut cu bine toate probele examenului de bacalaureat. Acesta a obţinut diploma cu media 6,51.

La Liceul Tehnologic de Transporturi din Ploieşti trei sferturi dintre absolvenţii care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la probele acestuia, iar dintre cei care au dat examenul doar trei au reuşit să obţină diploma, cea mai bună medie fiind de 6,66,.

Situaţia este similară la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Ploieşti, unde tot doar trei candidaţi au luat bacalaureatul, dar şi la Liceul Tehnologic din comuna Bălţeşti,unde trei absolvenţi a reuşit să obţină la bacalaureat medii peste 6, cu doar câteva zeci de sutimi.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina doar patru candidaţi au reuşit examenul de bacalaureat.

Rata promovabilităţii, la nivel de judeţ, este, în acest moment, de 68,74%, uşor peste media naţională, de 67,7%.  443 de candidaţi înscrişi au absentat, iar alţi trei au fost eliminaţi, pe parcursul probelor scrise, pentru tentativă de fraudă