Desfiinţat odată cu apariţia poliţiilor comunitare, serviciul de caraulă sau paza obştească, cum era cunoscut pe vremuri, redevine o necesitate pentru primarii comunelor prahovene.

Disperaţi din cauza furturilor mari de produse agricole, locuitorii comunei Măgurele s-au dus, cu jalba-n proţap, la primarul Vasile Diaconu pentru a le rezolva problema. „Oamenii s-au plâns că le dispar prunele, porumbul sau alte produse agricole. Trebuia să îi ajutăm într-un fel aşa că am înfiinţat un fel de serviciu de caraulă”, ne-a spus primarul de la Măgurele.

El a format şase echipe formate din primar, viceprimar, poliţiştii locali, poliţiştii naţionali, dar şi din câţiva cetăţeni din comuna şi au început să păzească intrările în localitate din zonele cu tarlale agricole. Metoda primarului a dat roade şi astfel în prima noapte au fost prinşi trei hoţi de porumb care au ajuns pe mâna poliţiştilor. „Nu avem ore fixe pentru patrulare şi nici zile stabilite dinainte.

Cei certaţi cu legea trebuie să ştie că la Măgurele fiecare proprietar îşi culege recolta când vrea el. Cei cu intenţii rele ar fi bine să îşi mute acţiunile spre alte localităţi pentru că aici vrem linişte”, ne-a mai spus edilul.