Festivalul vinului din Valea Călugărească, devenit printre cele mai cunoscute în judeţ, nu a strâns la deschidere prea mulţi vizitatori. Puţină lume se înghesuia pe aleile din curtea Institutului de Viticultură şi Vinificaţie  în ziua deschiderii sărbătorii. Cel mai numeros grup a fost cel al delegaţiei poloneze şi al oficialităţilor judeţului, parlamentari, şefi de deconcentrate care au străbătut aleile festivalului şi au cumpărat struguri şi brânză.

110 de agenţi economici au participat la acest festival, dintre care numai 40 erau producători. Mai interesant este că, vizual, comercianţii de pastramă, cârnaţi şi carne macră, împreună cu cei de brânză, erau mai numeroşi decât cei de vin şi struguri. În schimb, prezenţa poliţiştilor şi jandarmilor a asigurat o bună parte din public.

După ce s-a renunţat şi la frumosul obicei de deschidere a festivalului la miez de noapte cu torţe, ce-a de-a XII-a ediţie nu aduce nimic spectaculos: Produse şi comercianţi care pot fi întâlniţi la orice festival de toamnă, în orice comună prahoveană. Nimic nu a scos din anonimat acest festival dedicate vinului, decât decizia de a nu se mai comercializa bere.  Pastramă, kurtos, caşcavea cu muşte, miere ţinută în soare  şi magneţi de frigider pot fi întâlnite, până la urmă, şi la margine de DN1, în drum spre Predeal.