Realizatorul TV Oreste Teodorescu a fost audiat luni dimineaţă de procurorii de la DIICOT Ploieşti, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de trafic şi consum de droguri. La ieşire, jurnalistul a declarat că a fost audiat ca martor, că le-a spus anchetatorilor că nu îi cunoaşte pe suspecţi şi că speculaţiile apărute în spaţiul public privind implicarea sa au fost neîntemeiate şi menite să îl discrediteze. El a anunţat că va da în judecată publicaţiile şi jurnaliştii care au scris că s-a drogat.

El a mai spus că, iniţial, fusese citat pe data de 12 iulie, însă în perioada respectivă a fost plecat într-o tabără în Delta Dunării şi abia astăzi a putut ajunge.


"Nu am nicio legătură cu niciuna dintre persoanele implicate în acest caz. Nu am relaţii nici personale, nici sociale cu persoanele publice chemate în acest caz. Cu excepţia lui Răzvan Ciobanu, pe care l-am avut invitat la «Noaptea târziu cu Mircea Badea» în 2000, nu cunosc personal niciuna dintre aceste persoane. Procurorul DIICOT şi ofiţerul de la poliţia judiciară mi-au confirmat că ei nu au trimis nicio informaţie din acest dosar în spaţiul public.  Mă interesează să aflu de ce voi, colegii mei de breaslă, aţi colportat nişte minciuni menite să lezeze dreptul meu la imagine, cum că aş fi fost la DIICOT împreună cu Raluca Bădulescu şi Răzvan Ciobanu, eu fiind în Delta Dunării, că mi-a fost percheziţionată casa de către mascaţi sau că am cumpărat droguri de 1.000 de euro pentru consum propriu. Pentru a afla aceste informaţii, eu am să mă adresez în instanţă, dând în judecată pe absolut toţi cei care au transmis şi au multiplicat în spaţiul public o minciună menită să mă compromită", a declarat Oreste, citat de observator.tv.

"Mi s-au prezentat patru fotografii cu nişte băieţi pe care nu i-am văzut niciodată şi am spus că nu îi cunosc. Nu cunosc niciuna dintre persoanele implicate în acest caz. Nu am consumat, nu consum, nu cumpăr şi nu trafichez droguri", a mai spus Orste Teodorescu, în momentul în care a fost întrebat de ce fusese citat la DIICOT Ploieşti şi cum au decurs discuţiile cu anchetatorii.