Poliţiştii din Vălenii de Munte, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 10 percheziţii la persoane bănuite infracţiuni silvice.  8 mandate de aducere vor fi puse în executare.

La data de 06 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte efectuează 10 percheziţii, la persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos. Toate descinderile au loc în comuna Ceraşu.

Din cercetări, a rezultat că, începând cu luna septembrie a.c., persoanele în cauză ar fi tăiat, fără drept, şi sustras material lemnos din fondul forestier privat din zona comunei Ceraşu. Ulterior, materialul era vândut ca lemn de foc către alte persoane din localitate, precum şi din comunele învecinate.

Prin activitatea infracţională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.  8 persoane vor fi conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea este desfăşurată cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale din cadrul I.J.P. Prahova şi beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

La activităţi participă şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.