Marius Constantin, primarul orasului Baicoi, a semnat contractul unui proiect extrem de important pentru comunitatea locală.

“Cel mai frumos proiect european se va realiza la Baicoi! Am semnat finanţarea europeană a proiectului “ Construire centru cultural - recreativ Baicoi, construire de trotuare şi piste de biciclete”. Prin acest proiect vom construi in Baicoi cinematograf şi sala de teatru, ateliere destinate activităţilor extraşcolare ale copiilor, trotuare şi piste de biciclete. Finanţarea pentru realizarea acestei investiţii este din bani europeni. Va mulţumim pentru încrederea acordată şi susţinere!, a anuntat Marius Constantin.

Centrul cultural va functiona pe spaţiul fostului spital de hepatită din localitate. Terenul, situat in apropierea primariei, a fost domeniu boieresc, apartinand printesei Cleopatra Trubeţkoi. Aceasta a fost căsătorită cu prinţul Serghei Trubeţkoi, nepotul ţarului Nicolae I fost colonel în armata rusă în 1828.

Centrul cultural presupune refacerea unei vechi construcţii la care se vor pastra elementele arhitecturale, dar şi ridicarea unei clădiri noi. Astfel, în vechea clădire reconsolidată se vor desfăşura ateliere de pictură, teatru, muzică, instrumente muzicale, dansuri şi un club al pensionarilor. Asta în timp ce în clădirea nouă va exista o bibliotecă modernă, osală de spectacole cu o capacitate de 400 de locuri, o sală de cinematograf tot cu 400 de locuri şi o sală de conferinţe. Astfel, Primaria Baicoi va fi singura administratie publica din judet care construieste un cinematograf.

Acelaşi proiect presupune şi modernizarea curţii ce se întinde pe o suprafaţă de 7000 m² unde vor fi montate băncuţe şi vor fi amenajate alei. Totodată, în cadrul aceluiaşi proiect sunt prinse amenajarea de trotuare şi piste de biciclete care vor porni de la Centrul Cultural si vor continua pe străzile Baicului, Popa Şapcă, Primăverii, Morii, astfel se ajunge în cartierul Tufeni şi se revine pe străzile Tufenilor, Horia, Republicii, Unirii la Centrul Cultural. Vor fi aproximativ 15 km de piste de biciclete şi trotuare”.
Investiţia se ridică la aproxinativ 13 milioane de lei. Lucrarile vor dura aproximativ doi ani.