Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a fost şantajată de o fostă colaboratoare a soţului ei, avocat în Galaţi, decedat în urmă cu circa trei ani şi jumătate.

Femeia i-ar fi dat preşedintelui ÎCCJ mai dat mai multe SMS-uri ameninţătoare, prin care îi solicita 20.000 de euro pentru neonorarea unor contracte ca urmare a decesului avocatului Stanciu.

Preşedintele Livia Stanciu a făcut plângere la DNA; SRI a intrat pe fir şi a făcut interceptările, iar luni anchetatorii au descins în trei locaţii din Galaţi pentru a face percheziţii.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Gheorghe Florea, a declarat pentru România Liberă  că procedura obligatorie în cazul decesului unui avocat este ca angajaţii sau colaboratorii săi să anunţe baroul de avocaţi, în acest caz Baroul Galaţi. Colaboratorii pot oferi clienţilor asistenţă, iar dacă aceştia refuză, clienţii pot solicita baroului asistenţa juridică.

Pentru problemele pecuniare ( returnări de bani pentru serviciile de asistenţă juridică neonorate), clienţii se pot adresa moştenitorilor sau instanţei de judecată, în termenul general de prescripţie de trei ani, precizează preşedintele UNBR Gheorghe Florea.

Reamintim că de la decesul soţului Liviei Stanciu au trecut deja trei ani şi jumătate, adică s-a depăşit termenul de prescripţie.

Contactată telefonic, Livia Stanciu a afirmat: „Sesizarea DNA am făcut-o săptămâna trecută. Este vorba de o fostă colaboratoare a soţului meu, care mă tot şantaja cu SMS-uri pentru a-i da 20.000 de euro, bani pe care i-ar datora soţul meu pentru contracte de asistenţă juridică pe care i-ar fi plătit ea. Nu pot comenta de ce a început să ceară bani după trei ani şi jumătate de la deces şi nu a făcut-o atunci. Tot ce ştiu despre ea este că soţul meu a angajat-o după ce a fost restructurată de o altă societate, nu avea servici şi nu putea să-şi întreţină doi copii. Ştiu că soţului meu i-a fost milă şi a luat-o drept colaboratoare pentru a o ajuta. În rest, nu vă pot da alte informaţii”.