TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:31:58

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Cele mai populare cocktailuri


9 iulie 2013

citeşte totul despre:
araba,
ananasul,
bautura,
combinatie,
cocktailuri,
faimoasa,
condiment,
menta,
mediteraneana,
limba,
spaniola,
spanioli,
strecuratoare,
trandafiri,
sangriarating     (75 vizualizări)

Numele celor mai populare cocktailuri provin de la ingredientele din care acestea sunt făcute. Ce înseamnă Pina Colada, Sangria sau Mojito sunt curiozităţi la care probabil că ne-am gândit de multe ori.

Iată explicaţia:

Pina Colada: In spaniolă, pina înseamnă ananas, iar colada înseamnă strecurătoare. Cum faci o pina colada? Strecori ananasul şi îl amesteci cu celelalte ingrediente. 

Julep este un cocktail dulce, iar asta are sens pentru că numele vine din limba arabă şi înseamnă apă de trandafiri. Iniţial, Julep era o combinaţie între apă şi petale de trandafiri. Bautura a devenit faimoasă apoi şi in zona mediteraneană, doar că petalele de trandafiri au fost înlocuite cu cele de mentă.

Sangria era initial termenul folosit de spanioli pentru orice băutură ce conţinea vin roşu. În timp însă, a devenit numele unei singure combinaţii: vin roşu şi fructe.

Mojito - numele acestei băuturi cubaneze vine fie de la un condiment folosit în Cuba, numit mojo, fie de la termenul "mojado", care înseamnă ud.


 
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online