Retailerul american Amazon se pregăteşte să lanseze în a doua jumătate a anului primul smartphone al companiei, echipat cu tehnologie care face unele imgini să pară 3D, similar unei holograme, fără să necesite ochelari speciali, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal
Smartphone-ul va pune Amazon în cocurenţă directă cu producători precum Samsung şi Apple.
 
Retailerul a prezentat în ultimele săptămâni smartphone-ul unor dezvoltatori de aplicaţii şi software din San Francisco şi Seattle, au spus sursele. Persoane informate asupra planurilor Amazon au afirmat că retailerul vrea să prezinte telefonul până la sfârşitul lunii iunie şi să înceapă livrările până la sfârşitul lunii septembrie, înaintea sezonului de cumpărături de la sfârşitul anului.
 
Sursele Wall Street Journal au declarat că Amazon speră ca telefonul său să iasă în evidenţă prin intermediul ecranului capabil să afişeze imagini aparent 3D fără a fi necesari ochelari speciali. Telefonul va utiliza tehnologie de urmărire a retinei, cu patru camere pe faţa telefonului, sau senzori, pentru a face imaginile să pară 3D, similar unei holograme.
 
Cu noul telefon, Amazon ar intra pe o piaţă pe care concurenţa este foarte dură şi aproape a eliminat companii precum BlackBerry şi Motorola. Apple şi Samsung controlează împreună 49% din piaţa smartphone, potrivit firmei de cercetare IDC. Amazon a lansat anul trecut şi versiuni noi ale tabletei Kindle Fire.
 
Retailerul are o abordare diferită faţă de alţi producători de smartphone-uri şi tablete. Şeful Amazon, Jeff Bezos, a declarat că preferă să facă profit din cumpărăturile pe care le fac clienţii prin intermediul dispozitivelor Amazon, decât direct din comercializarea acestora.
 
Preţul smartphone-ului şi designul acestuia nu sunt clare încă, iar compania şi-ar putea schimba şi planurile de lansare, au spus sursele.
 
Tehnologia ecranului 3D poate detecta mişcările ochilor unei persoane şi dacă smarphone-ul este apropiat de faţa utilizatorului, au spus sursele. Smartphone-ul va putea să mărească sau să micşoreze unele imagini şi să manipuleze text şi imagini în funcţie de mişcări.
 
Această tehnologie ar fi ideală pentru jocuri, o arie de interes recent pentru Amazon, scrie Wall Street Journal. Nu se cunoaşte ce sistem de operare va utiliza smartphone-ul.
O altă sursă a declarat pentru publicaţia americană că Amazon a transmis unui frunizor că se aşteaptă să înceapă producţia de serie în această lună, cu o comandă iniţială de 600.000 de terminale.