Înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7 cu baterie explozivă îi va costa un miliard de dolari pe sud-coreenii de la Samsung, arată o estimare Credit Suisse citată de Bloomberg.

În total sunt 2,5 milioane de telefoane care vor fi preluate de la cei care le-au cumpărat în ultimele săptămâni. Clienţii vor primi în schimb un dispozitiv nou, din acelaşi model, dar la care a fost eliminată problema bateriei.

În unele ţări, precum în Statele Unite, clienţii vor avea mai multe opţiuni la dispoziţie. Dacă nu mai vor un nou Galaxy Note vor putea primi un Galaxy S.

Săptămâna trecută, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a decis să retragă de pe piaţă telefoanele Galaxy Note 7, după ce în presă au apărut informaţii privind probleme la bateria telefonului.

Galaxy Note 7 este comercializat în SUA şi Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preţ de 988.900 woni (882 de dolari).

Pierderile sunt cu atât mai dureroase cu cât Samsung se baza pe noul Galaxy Note 7 pentru a menţine dinamica vânzărilor şi a veniturilor în a doua jumătate a acestui an.

Digi 24