Utilizatorii Apple au apelat la reţelele sociale pentru a-şi exprima frustrările cu privire la problemele apărute după instalarea iOS 16.

 

O serie de funcţii noi au ajuns la utilizatorii Apple care au instalat cea mai recentă actualizare iOS 16 pe dispozitivele lor, dar nu toţi se bucură de impactul de schimbare, potrivit news.com.au.

 

Un ecran de blocare personalizabil, actualizări iMessage şi măsuri de securitate mai stricte se numără printre unele dintre noile funcţii introduse în cea mai recentă actualizare a Apple, lansată pe 13 septembrie.

 

Utilizatorii pot acum să adauge widget-uri pe ecranul lor de blocare, să editeze mesajele deja trimise, să traducă textul din fotografii şi să-şi urmărească obiectivele de fitness fără a avea un Apple Watch, printre o serie de alte funcţii nemaivăzute până acum.

 

Acest upragde vine la doar câteva zile după ce gigantul tehnologic şi-a anunţat noua linie de produse, inclusiv noile modele iPhone 14, Apple Watch şi AirPods Pro.

 

Şi în timp ce unii adoră designul proaspăt şi inteligenţa smartphone-urilor lor, alţi utilizatori din întreaga lume au observat că noua actualizare a venit cu un cost pentru durata de viaţă a bateriei.

 

„iOS 16 este o actualizare grozavă, dar distruge brutal durata de viaţă a bateriei iPhone-ului meu”, a scris pe Twitter un fan Apple.

În timp ce descărcarea bruscă a bateriei vine ca o frustrare, asistenţa Apple spune că nu sunt toate veşti proaste cu utilizatorii de iPhone încurajaţi să aibă răbdare.

 

„Este posibil să observaţi că în primele 72 de ore după o actualizare, durata de viaţă a bateriei este redusă pe măsură ce dispozitivul dumneavoastră termină activităţile şi procesele de fundal. După asta ar trebui să vezi că bateria se echilibrează.”, a declarat un purtător de cuvânt al asistenţei Apple pentru news.com.au.

 

De fapt, se pare că încărcarea redusă este destul de normală după o actualizare a software-ului, totuşi nu a fost la fel de vizibilă în trecut din cauza extinderii reduse a noilor programe instalate.

 

Apple a confirmat acest lucru în martie, după ce un utilizator a experimentat o problemă similară cu actualizarea iOS 15.4.

 

Pentru acei utilizatori Apple încă sceptici cu privire la actualizarea dispozitivelor lor, un fan al tehnologiei a confirmat că performanţa bateriei lor a revenit la normal după instalarea actualizării.

 

„Primele două până la trei zile după actualizarea iOS 16, durata de viaţă a bateriei a fost proastă. Apoi s-a rezolvat şi acum e bine”, a asigurat utilizatorul iPhone într-o postare pe Twitter.

 

Posesorii de iPhone au întâmpinat şi alte probleme. Camera nu funcţionează corespunzător.

 

O altă „defecţiune” a sistemului întâmpinată de utilizatorii iPhone este aceea că ecranul principal devine negru, potrivit unui service din Cluj.

 

Totodată, aplicaţiile se opresc, iar ferestrele pot deveni negre.

 

Mai mult decât atât, ecranul poate „îngheţa” complet, iar utilizatorul nu mai poate să acceseze aplicaţiile şi nu îşi mai poate închide telefonul.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro