Utilizatorii popularei aplicaţii de salvare online a fotografiilor, Google Photos, vor putea adăuga tag-uri prin care să indice persoanele care apar în imagini.

 

Google a anunţat că a început să implementeze unei funcţii prin care utilizatorii pot indica persoanele care apar în fotografii prin intermediul tag-urilor.

 

Cu ajutorul acestor tag-uri, Google Photos punctează la capitolul social, la care nu stătea foarte bine până acum, şi ajută totodată utilizatorii să găsească mai uşor pozele în care apar, indiferent de care dintre prieteni au fost făcute acestea.

 

Noua facilitate are însă o limitare importantă: Se pot pune tag-uri doar în imaginile în care Google Photos a identificat automat prezenţa unor persoane.

 

Recunoaşterea facială este prezentă în cadrul serviciului celor de la Google de mai mulţi ani, însă a funcţionat în mare parte automat. Utilizatorii puteau interveni şi adăuga numele celor recunoscuţi de algoritm doar în urma unui chestionar intern.

 

Practic, acum se pot adăuga tag-uri în toate fotografiile în care Google Maps a identificat persoane. Asta înseamnă că noua facilitate nu va putea fi folosită şi pentru imaginile în care figurile persoanelor nu sunt foarte clare, iar algoritmul nu le-a identificat.

 

Google va folosi aproape sigur tag-urile pe care utilizatorii le vor adăuga pentru a-şi îmbunătăţi algoritmul de recunoaştere facială. Probabil de aici vine şi limitarea menţionată.

 

Google Photos salvează automat fotografiile făcute cu telefonul şi oferă spaţiu nelimitat pentru stocarea imaginilor, atâta vreme cât acestea sunt compresate automat în momentul upload-ului.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro