Prima ediţie a Campionatului Naţional de Poker din România (888Poker National Championship) s-a încheiat în luna septembrie, după cele patru etape spectaculoase care au avut loc în oraşele Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Încă de la prima ediţie, acest eveniment a stârnit un interes ridicat în rândul pasionaţilor de poker din ţara noastră, care sunt într-un număr tot mai mare.

Campionatul Naţional de Poker a debutat în luna iunie, iar câştigătorul l-am aflat în luna septembrie. Acesta este Pal Levente, un jucător experimentat ce a terminat pe primul loc în clasamentul general, după ce a luat parte la toate cele patru etape şi a întrunit condiţiile pentru a primi un punctaj bonus.

Lupta pentru titlul de campion naţional a fost acerbă, din moment ce, înaintea etapei de la Bucureşti, pe primul loc se aflau Pal Levente şi Kiss Szalbocs, ambii cu câte 30 de puncte, iar Valentin Cardei era şi el aproape, cu 25 de puncte. În cele din urmă, Pal Levente a ieşit câştigător şi a reuşit să aibă un avans de 7 puncte faţă de locul secund şi 10 faţă de locul trei.

 

Operatorul de online poker 888, care a organizat acest eveniment în colaborare cu PokerFest România, îl va răsplăti pe proaspătul campion şi cu trei pachete la evenimentele #888pokerLIVE din 2023, în valoare estimată de peste 7 mii de dolari.


888Poker National Championship a debutat în Iunie

Startul în acest eveniment aşteptat de fanii pokerului din ţara noastră s-a dat la Iaşi, în inima Moldovei, unde jucători din toate colţurile României au luptat pentru premiile puse în joc de organizatori şi s-au distrat. Atmosfera a fost destinsă, iar participanţii au avut doar cuvinte de laudă pentru organizare.

Câştigătorul Main Event-ului din prima etapă a 888Poker National Championship a fost Dan Căprian, un jucător care se distrează adesea în cluburile locale din Iaşi. El a primit astfel din partea organizatorilor un cec în valoare de 10.395 de euro, după ce a ieşit învingător în duelul la care au luat parte 143 de participanţi la Main Event. Pe locul secund s-a clasat Marian Barbu (recompensat cu 7.000 de euro), iar pe trei un jucător care s-a calificat online în sateliţii de pe 888poker, Alin Cismar (recompensat cu 4.500 de euro). 

 



În etapa de la Iaşi, turneul High Roller a fost câştigat de Mihai Moisuc, al cărui premiu s-a ridicat la 5.650 de euro, iar Mystery Bounty-ul de 230€ l-a avut învingător pe un alt localnic, Cătălin Paul Diac, cu un premiu de 1.900 de euro plus recompensele adunate.

Următoarele etape au avut loc la Timişoara şi Cluj-Napoca


După succesul etapei de la Iaşi, evenimentul s-a mutat într-un alt oraş care îndrăgeşte pokerul, Timişoara. Aici, învingător la Main Event a fost Alexandru Budai, care a obţinut peste 10 mii de euro după succesul de la etapa organizată în luna iulie. Levente Pal, cel care ulterior avea să devină campion naţional, a terminat pe locul secund. În schimb, turneul Mystery Bounty l-a avut câştigător pe Sorin Lica, cel care în ultimul moment a beneficiat de un late re-entry, o decizie care s-a dovedit a fi foarte inspirată.

A treia etapă de la 888Poker National Championship a fost programată între 8 şi 14 august, la Cluj-Napoca. Au participat mulţi jucători cunoscuţi, printre care şi Jozsef Liszkovics, cel care a reuşit să se impună la Main Event şi să demonstreze că experienţa de 10 ani pe care o are la turneele LIVE nu a fost în zadar. Daniel Scridon a ieşit învingător la Mystery Bounty, iar turneul High Roller i-a revenit lui Marius Şerban Moldoveanu.

Bătălia finală s-a dat la Bucureşti


Ultima etapă a 888Poker National Championship a avut loc la Bucureşti, unde Pal Levente a reuşit să îşi adjudece titlul de campion naţional. Dincolo de acest lucru, s-a dovedit şi faptul că Bucureşti este şi capitala pokerului din România. Acest lucru este evidenţiat şi de faptul că premiile totale la Main Event s-au ridicat la 129.465 de euro, peste suma garantată de organizatori.

Câştigător în Main Event-ul de la Bucureşti a fost Robert Kovacs, cel care a încasat un premiu în valoare de 26.120 de euro, în urma unui heads-up spectaculos contra lui Bogdan Berinde, cel care a fost nevoit să se mulţumească doar cu 15.925 de euro. Pe trei a încheiat Andrei Miron, care a primit un cec de 11.800 de euro.

Turneul High Roller de la Bucureşti a fost câştigat de Ionuţ Decher, iar la Mistery Bounty s-a impus din nou Daniel Petrică Scridon. Aşadar, 888Poker National Championship a fost un succes major, iar organizatorii promit surprize plăcute pentru următoarea perioadă, pe care fanii acestui joc le aşteaptă cu siguranţă.