Pachetul de gazduire web Romania pe care il alegi determina cat de eficient va fi un website, precum si calitatea experientei clientilor in viitor. Prin urmare, este esential sa cunosti diferentele dintre optiunile de pe piata si sa nu te grabesti cand iei decizia finala. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Afla cat de sigure sunt serviciile

Un pachet de hosting ar fi bine sa dispuna de certificat SSL si protectie anti-spam pe email. Aceste beneficii te asigura de faptul ca Google nu afiseaza mesaje de avertisment vizitatorilor si ca mesajele false nu ajung in inbox. Un alt lucru la care trebuie sa fii atent este procentul de uptime. Daca acesta nu este de 99,99%, te poti astepta sa existe intreruperi si perioade de inactivitate.

Astfel, apar pierderi in incasari si imaginea pe care o creezi se deterioreaza. Multi furnizori de gazduire web Romania ofera suport tehnic prin intermediul emailului sau printr-un sistem de tichete. Aceasta nu este insa cea mai buna alternativa, deoarece raspunsurile vor fi intarziate si nu vei discuta mereu in timp real. De aceea, incearca sa te orientezi spre o companie care detine suport live pe chat. Recomandat este ca serviciul de asistenta sa fie disponibil 24/7.

Estimeaza nivelul de trafic

Unele firme de hosting taxeaza clientii in functie de spatiu si de latimea de banda folosita. La inceput, inclusiv un plan cu 2 GB disponibili poate fi suficient. Pe de alta parte, odata cu trecerea timpului, sunt incarcate din ce in ce mai multe fisiere. Astfel, s-ar putea sa ai nevoie de un pachet cu 5-10 GB sau mai mult.

Opteaza pentru un plan de gazduire web Romania cu tehnologie SSD, deoarece aceasta are timpi de raspuns de pana la 100 de ori mai rapizi decat clasica stocare HDD. Traficul inclus poate fi necontorizat, ceea ce inseamna ca nu vei plati un volum specific. In schimb, ai parte de flexibilitate si nu apar decat incetiniri in cazurile neasteptate. Tine cont de faptul ca nu poti avea resurse nelimitate. Desi unele branduri promit asta, este vorba doar de marketing. Pe termen lung, vei plati mai mult de cativa dolari daca obtii rezultate. Citeste cu atentie termenii si conditiile, pentru a afla cat de mult te poti extinde.

Intelege diferentele intre fiecare tip de server

Cele mai accesibile solutii de hosting sunt serverele partajate, care mentin un numar mare de site-uri active. Acestea limiteaza accesul, restrictionand sistemele de operare si bazele de date. Pe de alta parte, exista o serie de avantaje care compenseaza lipsurile. Spre exemplu, compania de gazduire web Romania se ocupa de toata administrarea si de mentenanta.

In acelasi timp, pretul este unul accesibil si ai parte de panou de control gratuit. Sistemele VPS sunt cunoscute pentru faptul ca ofera resurse proprii, prin sisteme cloud de virtualizare. Daca nu vrei sa imparti nimic, considera inchirierea unui server dedicat. Acesta iti apartine in totalitate si doar tu esti responsabil de ceea ce se intampla.

Analizeaza garantia de returnare a banilor

Desi nu este vorba de un produs fizic, companiile de gazduire web ofera, in general, posibilitatea de restituire a banilor. La un furnizor stabil pe piata ar trebui sa dispui de cel putin 30 de zile pentru testarea serviciilor!