Reţeaua de socializare Twitter a anunţat vineri, 5 februarie, că a suspendat peste 125.000 de conturi, de la mijlocul anului 2015, în cadrul luptei sale împotriva ‘conţinuturilor cu caracter terorist’ pe platforma sa şi pe fondul unor presiuni guvernamentale de a combate propaganda jihadistă pe reţelele de socializare, relatează AFP.

‘Doar de la mijlocul anului 2015, am suspendat peste 125.000 de conturi pentru ameninţare sau promovarea de acte teroriste, legate în primul rând de SI’, gruparea jhadistă Statul Islamic, subliniază reţeaua de socializare într-un mesaj publicat pe blogul său.

SUA şi alte ţări şi-au intensificat apelurile în ultimele luni de a acţiona mai mult pentru a împiedica propaganda jihadistă pe reţelele de socializare. Twitter menţionează că are deja reguli pentru a descuraja propaganda teroristă pe reţeaua sa.

‘Condamnăm folosirea Twitter pentru promovarea terorismului şi regulile Twitter indică clar că acest tip de comportament, sau orice ameninţare violentă, nu este permis pe serviciul nostru’, menţionează reţeaua de socializare, precizând că a intensificat eforturile mărind echipele însărcinate să examineze conţinuturile care îi sunt semnalate ‘reducând într-o manieră importantă timpul de răspuns’.

Reţeaua admite totuşi că nu există ‘algoritm magic pentru a identifica conţinuturile cu caracter terorist pe internet, astfel încât platformele online la nivel mondial sunt nevoite să ia decizii dificile, bazate pe informaţii şi orientări limitate”.