Cu toţii iubim Londra dar să trăieşti acolo este cu adevărat scump. Viaţa este atât de costisitoare în capitala britanicilor încât compania Samsung nu doreşte să îşi înfiinţeze birouri acolo.

Samsung Next, un fond de tehnologie de 150 milioane USD, deţinut de compania sud-coreeană, a ales să aibă sediul său european în Berlin, în loc de Londra, deoarece nu au mai rămas cartiere în care nivelul de trai să fie unul rezonabil.

Felix Petersen, directorul executiv, a declarat pentru The Times că viaţa în Londra este mult prea scumpă ceea ce înseamnă că este „din ce în ce mai greu pentru oameni să construiască companii”.

Acesta a mai declarat:

„Londra nu este deloc un oraş plăcut în care să trăieşti, dacă nu eşti foarte bogat, deoarece costurile sunt foarte mari, de la nevoia de a te deplasa şi până la infrastructură. Şi asta mai ales pentru tineri. În Berlin, puteţi face lucruri fără prea mulţi bani. Puteţi să vă plimbaţi sau să vă aşezaţi într-un parc. Există zone necomercializate.”

Petersen a mai adăugat că este practic imposibil să aibă copii în Londra, deoarece este extrem de scump de locuit acolo.

Directorul executiv al Samsung Next este un angajator căruia îi pasă în mod cert de fericirea şi calitatea stilului de viaţă pe care îl au angajaţii săi.

Preţul mediu al unei case în Londra este de aproximativ 500.000 lire sterline, încadrându-se astfel în topul celor mai scumpe oraşe din lume.

Berlinul este considerat a fi relativ accesibil, mai ales atunci când îl comparaţi cu alte oraşe germane precum Munchen şi Frankfurt.