Cei care au cumpărat un laptop MacBook Pro de 15 inch din a treia generaţie sunt încurajaţi să-l trimită într-un service Apple autorizat pentru a evita incendierea acestuia din cauza bateriei.

 

Apple a anunţat că “un număr mic de laptopuri” MacBook Pro cu Retina Display de 15 inch au problemele cu bateriile şi pot lua foc, motiv pentru care iniţiază un program de rechemare în service.

 

Sunt afectate modelele vândute în perioada septembrie 2015 - februarie 2017, astfel că tradiţionalul număr mic invocat de Apple s-ar putea să fie, de fapt, de ordinul miilor sau chiar mare.

 

Apple a lansat o pagină web în care utilizatorii pot introduce numărul de serie pentru a vedea dacă propriul MacBook Pro se află printre cele afectate. În cazul unui răspuns afirmativ, Apple va înlocui baterie gratis.

 

Laptopurile afectate trebuie trimise către un service Apple, unde vor rămâne pentru reparaţii până la două săptămâni. Schimbarea bateriei nu va duce la prelungirea garanţiei.

 

Ca de obicei, Apple acoperă problema în mister nu doar legat de numărul de laptopuri afectate, ci şi privind cauzele care stau la baza acesteia.

 

Reputatul analist chinez Ming-Chi Kuo crede că Apple va lansa în ultima parte a acestui an un MacBook Pro cu ecran de 16 inch şi un nou design.

 

 

 

Sursa: www.profit.ro