De Sarbatori, feedul conturilor de socializare se umple de urari, dar si de fotografii ale prietenilor care posteaza fie imagini din vacanta pe cine stie ce meleaguri exotice sau chiar poze cu cozonacii perfecti facuti de mama ori cu bradul proaspat impodobit. Daca esti tentata sa intri in rand cu lumea, gandeste-te de doua ori inainte. Iata ce spun expertii ca n-ar trebui postat niciodata pe social media in timpul sarbatorilor.

Nu face afirmatii vizavi de un cadou care nu ti-a placut


Sarbatorile de Iarna sunt momentul cel mai bun de a-ti manifesta recunostinta fata de cei dragi si nu sa te plangi ca n-ai primit exact darurile pe care ti le-ai dorit. Chiar daca ai sperat ca partenerul tau iti va oferi bilete pentru cine stie ce vacanta de vis, iar el, in schimb, ti-a daruit o pereche de papuci pufosi, nu e cazul sa il faci de ras pentru proasta inspiratie.

Nu te lauda cu darurile primite

Poate ca ai primit o frumoasa bijuterie sau o geanta produsa de un brand renumit, insa nu e cazul sa faci din asta un motiv de lauda excesiva. E suficient ca ii povestesti celei mai bune prietene. Nu trebuie sa stie toata comunitatea ce cadou si-au permis cei dragi sa iti faca. Aminteste-ti ca ceilalti poate nu sunt la fel de norocosi ca tine si nu isi permit lucruri extravagante. Mai mult, exista riscul sa atragi atentia infractorilor asupra ta.

Nu posta fotografii cu alte persoane fara acordul lor

Chiar daca ti se poate parea ca nu faci niciun rau postand o poza de la un party la care ai fost impreuna cu grupul tau de prieteni, s-ar putea ca nu toti sa fie incantati sa fie vazuti in aceasta ipostaza. Singura persoana cu care ai permisiunea sa distribui o fotografie esti tu. Cel mai bine discuta cu ceilalti si cere-le acordul inainte de a-i eticheta intr-o postare publica.