Facebook va începe să blocheze reclamele care descurajează în mod explicit oamenii să se vaccineze, potrivit celei mai mari reţele de socializare din lume, care a mai anunţat o nouă campanie de informare pentru vaccinarea împotriva gripei, transmite Reuters.

 

Reclamele care susţin sau se opun legislaţiei sau politicilor guvernamentale referitoare la vaccinuri, inclusiv pentru un vaccin destinat Covid-19, vor fi permise în continuare, a anunţat compania într-o postare pe blog. Noua politică va fi implementată în următoarele câteva zile.

 

Facebook, care are 2,7 miliarde de utilizatori activi zilnici, a fost presată de parlamentari şi de grupuri din domeniul sănătăţii să combată conţinutul anti-vaccinare şi dezinformările de pe platforma sa. Compania a afirmat că, deşi un vaccin pentru Covid-19 nu va fi disponibil pentru ceva timp, pandemia a scos în evidenţă importanţa unui comportament preventiv în domeniul sănătăţii.

 

Prevederile anterioare ale Facebook interziceau reclamele care conţineau dezinformări legate de vaccinuri, dar permiteau reclame care se opuneau vaccinurilor, dacă acestea nu conţineau afirmaţii false.

 

Facebook  va începe din această săptămână să direcţioneze utilizatorii către informaţii despre vaccinul pentru gripă şi modul în care poate fi obţinut, potrivit directorului pentru sănătate al companiei, Kang-Xing Jin, şi directorului pentru managementul de produs, Rob Leathern.

 

Facebook colaborează cu parteneri din domeniul sănătăţii precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF pentru campanii destinate creşterii ratelor de imunizare, au precizat cei doi într-o postare pe blog.

 

 

 

Sursa: www.news.ro