Doi tineri din România au realizat un soft care este folosit de NASA, Yahoo, cât şi de departamentul de pompieri din Washington.

Formularele online gândite de cei doi timişoreni sunt au fost completate deja de zeci de milioane de oameni din lumea întreagă, iar proiectul a atras deja o finanţare de un milion de euro.

Tudor Baştea şi Florin Cornianu au o poveste foarte interesantă. În urmă cu cinci ani, au decis să îşi lanseze propria afacere, după ce au renunţat la funcţiile pe care le aveau într-o multinaţională, scrie Digi 24.

”Cu timpul, am început să ne dezvoltăm, să gândim mai business-like. Iniţial am fost doar eu şi Florin, după care am angajat un grup de 3 persoane deci am fost cinci în a doua fază, iar apoi am ajuns la 45 -50”, a povestit Tudor Baştea.

”Avem clienţi din peste două sute de ţări, într-adevăr majoritatea vorbitoare de limbă engleză. De-a lungul timpului au fost în grădina noastră Hilti, este departamentul de pompieri din Washington, a fost chiar şi NASA, Yahoo la un moment dat ne-au folosit formularele”, a completat Florin Cornianu.

Cei doi tineri au primit un milion de euro de la un fond privat de investiţii, bani care îi ajută să îşi dezvolte ideea.

”Munca noastră are un impact şi un ecou în lumea întreagă. Facem formulare de toate felurile pe scurt şi ajung la oameni de peste tot”, a spus şi Alexandra Drăghici, una dintre angajatele firmei.

Până acum, peste 35 de milioane de oameni au completat formularele gândite la Timişoara şi folosite de companii din SUA, Canada sau Singapore.