Cercetătorii britanici au făcut o descoperire care aruncă în aer ceea ce ştim despre viaţa pe Pământ şi despre Univers, în general.

Aceştia susţin că au descoperit o sferă minusculă de metal, la 27 de kilometric altitudine, cu diametrul unui fir de păr, care conţine ADN! De altfel, sfera microscopică a fost fotografiată chiar în timp  ce expulza material organic. Descoperirea făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea Sheffield şi de la Centrul de astrobiologie din cadrul Universităţii Buckingham în atmosfera înaltă, cu ajutorul unor baloane meteorologice, vine în prijinul teoriei panspermiei care susţine că viaţa pe Terra a venit din spaţiu. Sfera ar fi de origine extraterestră şi folosită pentru a însămânţa Pământul.

Analiza cu raze X a arătat faptul că sfera era făcută din titan şi vanadiu. Cercetătorii exlud varianta ca obiectul să provină de pe Pământ deoarece a lăsat o urmă importantă la impactul cu balonul. "Acest fapt dovedeşte că ea cobora pe Terra, venind din spaţiu. Un organism provenind de pe Terra nu s-ar fi deplasat cu o astfel de viteză în timp ce cădea din nou spre Pământ şi nu ar fi provocat un astfel de impact", spun oamenii de ştiinţă.