Veşti bune pentru cei 1,31 miliarde de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook. Vor avea un control mult mai mare asupra managementului datelor personale, stocate de Facebook, atunci când vor să testeze o aplicaţie, informează presa internaţională.

Prima nouă funcţionalitate este dată de posibilitatea utilizatorilor să se logheze anonim. Un utilizator poate să testeze o aplicaţie fără să ofere nici un fel de informaţie personală, iar dacă totuşi vrea să folosească pe viitor aplicaţia, printr-o simplă comutare poate să aleagă modul de autentificare complet.

Cea de-a doua funcţie nouă permite utilizatorului o customizare mult mai bună a permisiunilor pe care le acordă aplicaţiilor şi îl lasă să aleagă ce date personale pot să stocheze aplicaţiile despre el.

La finalul anului trecut, pe Facebook erau 1.31 miliarde de utilizatori activi, dintre care 680 de milioane foloseau şi dispozitivele mobile pentru a se loga, iar creşterea numărului de utilizatori de la un an la altul a fost de 22%.

Funcţionalităţile sunt în fază de test şi vor intra în vigoare în câteva luni.