La ora actuală, sunt şanse foarte mari să fii membru într-unul sau mai multe grupuri de WhatsApp. Unele dintre ele reprezintă o sursă semnificativă de stres, dar nu ai ce să faci în legătură cu asta. În altele, ai ajuns fără voia ta, dar poţi să schimbi asta.

În mod implicit, WhatsApp este soluţia perfectă pentru a face spam cu mesaje inutile adresate unor oameni care nu au nicio treabă cu ceea ce ”vinzi”. Nici măcar nu trebuie să ai în agendă numărul unei persoane pentru a te adăuga într-un grup. Aşa funcţionează lucrurile din momentul în care ţi-ai instalat pe telefon aplicaţia de chat a celor de la Facebook. Partea bună constă în faptul că poţi schimba asta şi implică un efort minim.

Dacă ai un smartphone cu Android poţi alege cine te poate adăuga într-un grup din ecranul principal al aplicaţiei, făcând click în colţul din dreapta sus pe cele trei punctuleţe şi accesând Settings sau Setări. Pe un iPhone, găseşti Setările în colţul din dreapta jos. Când ai ajuns acolo, paşi următori sunt identici, indiferent de dispozitivul pe care îl foloseşti.

Intri la Cont sau Account, în funcţie de limba pe care o ai definită pe dispozitiv. Te interesează meniul intitulat Privacy sau Confidenţialitate din noua fereastră. Aici, ai multe setări cu care poţi interacţiona, în funcţie de ceea ce îţi doreşti să obţii. Pentru acest tutorial, vom face un tap pe Grupuri sau Groups.

Printr-un tap, vei schimba cine te poate adăuga în grupuri. Implicit, este bifat Everyone sau Toată lumea. Prima măsură pe care o poţi lua ca să obţii un pic de linişte este să bifezi Contactele mele. Astfel, vei putea fi adăugat în grupuri doar de persoane pe care le cunoşti. Cei pe care nu îi cunoşti îţi poţ tirmite invitaţii, dar nu ai nicio obligaţie să le accepţi şi nu vei primi niciun mesaj până nu o faci. Ultima variantă este My contacts except… sau Contactele, cu excepţia.. . Printr-un tap acolo, poţi alege individizii din agenda ta care, în mod explicit, nu te mai pot adăuga în grupuri. Această variantă este perfectă în cazul în care cineva a abuzat de respectivul privilegiu.