Facebook ar putea să-şi schimbe numele, în curând. Anunţul nu este încă unul oficial, ci obţinut pe surse, însă posibilitatea ca acest lucru să se întâmple este una destul de mare, în acest moment.

 

Schimbarea numelui Facebook ar putea să fie anunţată în data de 28 octombrie

Potrivit aceloraşi surse, schimbarea numelui ar putea să fie anunţată cât de curând, mai exact în data de 28 octombrie, dată la care începe, de altfel, şi conferinţa Connect.

 

Schimbarea numelui ar avea la bază dorinţa lui Mark Zuckerberg de a îngloba în noul nume toate activităţile companiei. La început, Facebook a început ca o simplă reţea de socializare, menită să concureze cu giganţii vremurilor, Hi5 sau MySpace. În timp, aceasta a devenit cea mai populară reţea de socializare din întreaga lume, „înghiţind” Instagram şi WhatsApp, deopotrivă şi aproape falimentând MySpace sau Hi5.

 

Metaverse, un nume posibil

Denumire des întâlnită în filmele şi cărţile SF, „Metaverse” ar putea să înlocuiească „Facebook”, CEO-ul companiei considerând că acest nume este unul mult mai potrivit pentru a descrie activitatea din prezent a Facebook, mai menţionează sursele.

 

O altă variantă vehiculată este „Horizon” – numele variantei VR a reţelei de socializare.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro