Utilizatorii vor putea în curând să cumpere cărţi în format digital prin intermediul magazinului de conţinut din Windows 10.

Microsoft intenţionează să adauge o secţiune de cărţi în magazinul său de conţinut din Windows 10, numit Windows Store. Noua secţiune de cărţi va ocupa un loc alături de alte tipuri de conţinut precum aplicaţii, jocuri, filme, seriale şi muzică.

Categoria cărţilor electronice va fi lansată cu ocazia următoarei actualizări majore, intitulate Creators Update. Aceasta va fi lansată în luna aprilie şi va permite citirea cărţilor în format electronic cu ajutorul browser-ului Edge, care va primi cu aceeaşi ocazie suport pentru formatul universal de cărţi electronice EPUB.

Trecerea la vânzarea de cărţi electronice este un pas firesc pentru Microsoft. Un magazin pentru tot ceea ce înseamnă conţinut digital este în ton cu ceea ce au atât Google, cât şi Apple în cadrul sistemelor proprii de operare.

Singura abordare atipică ţine de faptul că Microsoft nu va avea, cel puţin la început, o aplicaţie specială pentru citirea şi organizarea cărţilor. În schimb, Microsoft a ales să ofere acest suport prin intermediul browser-ului Edge.

Tot începând cu luna aprilie, Microsoft urmează să vândă prin Windows Store teme şi alte elemente ce ţin de personalizarea interfeţei grafice.

viewscnt