O eroare a Facebook a afectat 800.000 de persoane, în decurs de o săptămână, prin deblocarea la întâmplare a unor utilizatori incluşi în „block list”.

 

Dezvăluirea a fost făcută luni de Facebook, scrie theverge.com. Într-un mesaj publicat pe blog, Erin Egan (Chief Privacy Officer) a spus că eroarea a fost activă între 29 mai şi 5 iunie. Ea nu a restabilit conexiuni între utilizatorii afectaţi şi cei blocaţi, dar le-a permis celor blocaţi iniţial să vizualizeze postările dedicate, spre exemplu, prietenilor prietenilor, scrie News.ro.

 

Conţinutul împărtăşit doar cu prietenii nu a fost accesibil persoanelor deblocate.

 

Totuşi, utilizatorii blocaţi au putut retrimite solicitări de prietenie, dacă observau că au fost deblocaţi.

 

Egan a mai confirmat că utilizatorii deblocaţi aveau posibilitatea de a trimite mesaje celor care nu doreau să interacţioneze cu ei.

 

Potrivit datelor Facebook, 85% dintre conturile afectate au înregistrat deblocarea unei singure persoane din listă din cauza erorii.

 

„Această problemă a fost reparată şi toată lumea a fost blocată din nou. Cei care au fost afectaţi vor primi o notificare pe Facebook, prin care vor fi încurajaţi să îşi verifice lista cu utilizatorii blocaţi”, a mai scris Egan.

 

Deşi 800.000 reprezintă o mică parte din cei 2,2 miliarde de utilizatori Facebook, este un număr considerabil de utilizatori afectaţi.

 

Egan a subliniat faptul că lista utlizatorilor blocaţi nu este folosită doar pentru persoane ale căror postări sunt „evervante” sau foşti iubiţi, ci este utilă în prevenirea hărţuirii.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro