Potrivit unor studii recent realizate pe piata jocurilor online autohtona de Starcom MediaVest Group, aproximativ 60% dintre internautii cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani isi petrec o mare parte din timpul liber accesand diverse jocuri online, atat de pe clasicele desktopuri si laptopuri, cat si de pe telefoane mobile sau tablete.

Dupa cum banuiti probabil, cei mai multi utilizatori (80%) aleg sa acceseze jocul preferat de pe un dispozitiv mobil iar 73 la suta aleg jocurile puse la dispozitie de retelele de socializare. Evident, si in acest caz, Facebook este numarul unu, reteua fondata de Mark Zuckerberg punand la dispozitia utilizatorilor chiar si o platforma dedicata jocurilor ,,Facebook Gameroom’’. Aceasta poate fi instalata pe orice calculator pe care ai instalat Windows 7 sau o versiune mai noua. La nivelul anului 2018, conform site-ului gamehunters.club, cele mai populare jocuri de pe Facebook sunt urmatoarele:

Candy Crush Saga - joculetul cu bomboane colorate ce trebuie asezate cu mare indemanare este lider si in cursul lui 2018, fiind accesat lunar peste 50.000.000 de clienti din intreaga lume, pastrandu-si statutul de cel mai popular joc casual de pe internet.

Clash of Clans - Cu un numar de aproximativ10 milioane de utilizatori lunar, pozitia secunda este ocupata de jocul de strategie multiplayer dezvoltat de compania finlandeza Supercell in 2012, in care jucatorii trebuie sa isi construiasca colonii, sa antreneze trupe si sa cucereasca teritorii pline de resurse valoroase (aur si diferite elixire) care pot fi utilizate in diferite scopuri.

Texas Holdem Poker - Cea mai raspandita forma a jocului de poker, texas holdem, atrage lunar peste 10 milioane de clienti, fanii celebrului joc cu carti putand sa isi testeze abilitatile in mod gratuit la mesele de poker puse la dispozitie de Facebook.

De altfel, si pokerul online pe bani reali este un fenomen international extrem de popular in secolul nostru , romanii fiind mari amatori ai jocurilor de noroc, dovada fiind numarul foarte mare de operatori de jocuri de noroc licentiati in tara noastra (23 in mediul online si peste 5.000 in mediul offline). In topul jocurilor de noroc online preferate de romani se afla pe primul loc pariurile sportive, urmate ruleta si sloturi. Daca ,,munca’’ de parior presupune de cele mai multe ori ceva eforturi in alcatuirea unui bilet cu cat mai multe sanse, ruleta online este apreciata de fani pentru simplitatea modului de joc si posibilele castiguri rapide. In toate variantele sale, europeana, americana sau franceza, ruleta online poate fi accesata atat pe Facebook (3D Roulette, Roulette 3D Pro si Roulette Royale), cat si pe site-urile operatorilor de gambling online licentiati in Romania. Un aspect pozitiv ce poate fi intalnit la majoritatea cazinourilor online este faptul ca acestea permit clientilor sa joace si in mod gratuit la ruleta, sloturi sau chiar si poker, desi in unele cazuri experienta de joc este intrerupta de mesaje care de indeamna sa joci pe bani reali, acest hobby fiind cu totul o alta poveste.

In incheiere, trebuie sa mai mentionam ca, potrivit aceluiasi studiu, cel mai mare procent din cei ce aleg sa isi petreaca timpul liber accesand diverse jocuri online se incadreaza in intervalul de varsta 25 - 34 de ani, indiferent de sex, acestia jucand, in medie, aproximativ o ora pe zi, de regula dupa-amiaza sau seara.