În urmă cu câteva luni a făcut valuri declaraţia francezului Éric Delcroix, expert în legislaţia pe internet, care a declarat că este foarte posibil să vedem în viitor cazuri în care copiii îşi dau în judecată părinţii din cauza unor imagini publicate de aceştia pe Facebook în trecut. Iată că acel timp a venit, notează Go4it.

O adolescentă în vârstă de 18 ani din Austria şi-a dat părinţii în judecată pe motiv că aceştia au publicat, începând cu anul 2009, o serie de imagini cu ea când era foarte mică.

Tânăra din Carinthia, al cărei nume nu a fost făcut public, consideră că i-a fost încălcată intimitatea. Printre imaginile care fac obiectul acestui caz se numără una în care fetei i se schimba scutecul şi alta în care era pe oliţă. Adolescenta s-a declarat jenată de aceste imagini şi a adăugat că, în ciuda rugăminţilor repetate, părinţii ei au refuzat să şteargă pozele.

Michael Rami, avocatul tinerei, spune că părinţii acesteia au partajat pe reţelele de socializare aproximativ 500 de imagini cu fiica lor, fără acordul acesteia.

Potrivit lui Stephen Balkam, care este fondator al unui institut pentru siguranţa familiei în mediul online, 46% dintre persoanele din generaţia „millenials” au postat o fotografie a copilului lor înainte ca acesta să împlinească un an. Mai mult, o parte dintre părinţi au postat chiar o ecografie cu bebeluşul lor, înainte ca el să se fi născut.