Facebook se afla într-o permanentă dezvoltare. Ultima actualizare a dus la implementarea unui nou buton care le permite utilizatorilor să afle dacă aceia de care sunt interesaţi sunt implicaţi într-o relaţie sau nu.

Dacă persoana pe care vrei să o abordezi nu are statutul relaţional public, acum ai posibilitatea să îi ceri această informaţie printr-un singur click pe butonul "Ask"("Cere"). Acesta apare în dreptul rubricii aferente şi funcţia lui poate fi însoţită de un mesaj personalizat.

Astfel, atunci când apeşi butonul, poţi completa câteva rânduri pentru persoana care îţi place, indiferent dacă asta înseamnă să-i faci un compliment sau să o inviţi în oraş.

În momentul în care răspunzi la o cerere de acest fel, statutul tău relaţional devine vizibil doar pentru persoana care ţi-a solicitat-o, nu şi pentru ceilalţi prieteni din listă. Astfel, poţi păstra în continuare discreţia în această privinţa, dacă asta îţi doreşti.

Butonul "Ask" a fost abia acum implementat în modulul statutului relaţional, deşi pentru altfel de informaţii, precum numărul de telefon, adresa sau şcoala frecventată, a fost introdus cu câteva luni in urma.