România va organiza pentru prima dată un turneu Major de Counter-Strike: Global Offensive, fiind a patra ţara din lume după Germania, Suedia şi Polonia, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

DH Open, găzduit de DreamHack Cluj-Napoca 2015, între 29 octombrie şi 1 noiembrie, va fi ultimul turneu “Major” din acest an.

“Major” este rangul cel mai înalt acordat de compania americana Valve, proprietara jocului, turneelor profesioniste CS:GO care se remarcă prin prestigiul echipelor participante, calitatea producţiei şi valoarea premiilor.

Fanii CS:GO vor avea ocazia să urmărească pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca cele mai bune 16 echipe din lume în drumul lor către titlul de campioni şi premiile de 250.000 dolari, într-o producţie excepţionala semnată de PGL.

Opt echipe vor primi rangul de Legends şi implicit o invitaţie directă pentru a participa la turneu, în funcţie de performanţele lor la ultimul Major. Alte opt echipe vor avea ocazia să participe în turneu, cu titlul de Challenger câştigat în urma calificărilor online. Ultimul Major, găzduit de Germania, a adunat doar la meciurile din finală aproximativ 9 milioane de spectatori pe stream.