Google anunţă că a suspendat sute de conturi deţinute de persoane care au luat parte la o schemă de vânzare a smartphone-urilor Pixel menită să exploateze o lacună în legea care reglementează comerţul online în Statele Unite.

Toate conturile suspendate au cumpărat telefoane Google Pixel care urmează să fie expediate la o singură adresă din New Hampshire, un stat fără impozit pe vânzări. De acolo, un magazin a revândut telefoanele şi apoi a împărţit profiturile cu utilizatorii care au participat la schemă. Reprezentanţii Google au declarat că operaţiunea coordonată a reprezentat o încălcare a condiţiilor sale de cumpărare, care interzic orice revânzare comercială a produselor sale.

Mai mult de 200 de persoane care au cumpărat şi ales ca telefoanele să fie livrate la adresa din New Hampshire s-au trezit cu conturile Google blocate. Asta înseamnă că nu şi-au mai putut accesa adresa de Gmail, contactele din cloud, email-urile, fotografiile, clipurile video şi toate documentele din Drive.

Dan Eleff, patronul magazinului a afirmat că a profitat de acest truc fiscal ani la rând şi nu a avut probleme cu nicio altă companie până în prezent.

„Suspendarea tuturor serviciilor Google pare o măsură draconică, mai ales că se blochează accesul la date din trecut, deţinute de utilizator”, a declarat Eleff pentru Mashable.

Digi 24