Grupul japonez Sony a anunţat miercuri că a vândut peste 30,2 milioane de console de jocuri video PlayStation 4 (PS4) în cei doi ani care au trecut de la lansarea pe piaţă, ceea ce înseamnă că Sony domină clar piaţa consolelor video, transmite Dow Jones Newswires.

Pragul de 30 de milioane de unităţi vândute reprezintă o creştere semnificativă faţă de cele 20 de milioane de console PlayStation 4 pe care Sony a anunţat că le-a vândut până în luna martie a acestui an.

'Suntem recunoscători pasionaţilor de jocuri video din întreaga lume care au ales PS4 drept cea mai bună platformă de jocuri de la lansarea sa în urmă cu doi ani', a declarat directorul general de la Sony Computer Entertainment Inc., Andrew House.

În ceea ce priveşte vânzările de console Xbox One, principalul competitor al PS4, grupul american Microsoft a furnizat ultimele date oficiale în luna noiembrie a anului trecut când a informat că a vândut 10 milioane de exemplare. De atunci însă cifrele oficiale venite de la Microsoft au fost vagi.

La rândul său, grupul japonez Nintendo, care şi-a lansat propria sa consolă de jocuri video Wii U în luna noiembrie 2012, cu un an mai devreme decât Xbox One şi PS4, a anunţat că a vândut 10,73 milioane de unităţi până la finele lunii septembrie anul curent.

PlayStation 4 a devenit unul din motoarele redresării grupului Sony după mai mulţi ani de pierderi iar grupul japonez vrea să vândă peste 17,5 milioane de exemplare în actualul exerciţiu fiscal, care se încheie în luna martie 2016.

AGERPRES