Chinezii de la Xiaomi sunt de ceva timp cei mai buni din lume când vine vorba de încărcare wireless, dar tocmai au anunţat o nouă premieră importantă în industrie.

 

La ora actuală, dacă îţi doreşti să îţi încarci telefonul wireless într-o manieră cât se poate de rapidă, cea mai bună variantă vine de la Xiaomi. Compania îţi oferă un încărcător de 55W care face minuni, comparativ cu soluţiile oferite de Samsung, Apple sau Huawei.

 

Se pare însă că 55W nu este suficient, iar gigantul chinez tocmai a dezvăluit că a reuşit să dezvolte o tehnologie de încărcare wireless care merge până la 80W. Această capacitate este mai mare decât puterea de încărcare a multor laptopuri de pe piaţă.

 

Dincolo de detaliile tehnice din spate, partea impresionantă se măsoară în minute. La 80W, un telefon se încarcă wireless până la 100% în doar 19 minute. În acelaşi timp, până la 50% ajunge în doar 8 minute. Ca referinţă, acumulatorul folosit în experimente a fost de 4000mAh, o valoare devenit standard în industrie. Ca referinţă, Galaxy Note 20 are o baterie de 4300 mAh, iar un iPhone 11 Pro Max are un acumulator de 3969 mAh.

 

Anunţul Xiaomi a fost făcut de un vicepreşedinte al companiei printr-un clip video pe care îl poţi vedea mai jos. Are mai puţin de un minut. Cu această ocazie poţi vedea că noul încărcător este foarte similar din punct de vedere vizual cu vechiul încărcător.

 

Acelaşi oficial din cadrul companiei chinezeşti a insistat pe faptul că această tehnologie de încărcare wireless rapidă reprezintă un record mondial, pentru că este de două ori mai rapidă decât următorul standard din industrie. Este vorba de Huawei SuperCharge Wireless Stand care este ”limitat” la 40W.

 

În ceea ce priveşte încărcătorul wireless de 55W de la Huawei pe care îl poţi cumpăra, acela a fost dezvăluit împreună cu Xiaomi Mi 10 Ultra. Actualul telefon de top al chinezilor se încarcă de la 0 la 100% în 26 de minute în teste independente cu acel încărcător.

 

Noul mecanism de încărcare wireless de 80W promite să scadă la 90% capacitatea bateriei abia după 800 de încărcări. Va fi interesant de văzut dacă avem mai mult de câteva luni până când această tehnologie de încărcare va deveni disponibilă la scară largă, în produse comerciale.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro