Cu siguranţă că toţi jucătorii au propriile superstiţii pe care le aplică în fiecare joc de noroc pe care îl accesează într-un cazino. Unii au la ei talismane norocoase, alţii poartă anumite obiecte preferate de vestimentaţie în timp ce alţii aleg să facă anumite gesturi înainte de iniţierea jocului.

Poate că superstiţiile sunt parte din felul de a fi al unui jucător dar mulţi dintre ei dau de cele mai multe ori vina pe cazinouri în cazul în care înregistrează pierderi consistente. Să înţelegem că superstiţiile şi-au făcut la perfecţie treaba dar cazinourile sunt atât de malefice încât fac tot ce le stă în putinţă să îi înşele?

Este din păcate percepţia pe care majoritatea jucătorilor o au despre cazinouri. Dar în cazul unui câştig colosal, te mai înşeală oare cazinourile? Vom dezbate împreună dacă cazinourile fac sau nu aceste lucruri, astfel încât să poţi juca liniştit orice ai alege din oferta acestora.

Un cazino închis nu face nici un ban

Lingouri de aur, stive de bani şi multe pietre preţioase, asta ţi se oferă în slotul Jewels 4 All dacă alegi să îl accesezi. Şi dacă ai norocul să aduci pe rolele acestuia cât mai multe coroane împodobite cu pietre preţioase, poţi intra în posesia unui câştig important.

Şi dacă nu îţi mai place modul în care acesta te plăteşte, poţi oricând să alegi un slot cu o altă temă. Din fericire sloturile abundă ca şi număr în oferta oricărui cazino, deci vei găsi într-o fracţiune de secundă un altul care să îţi placă.

Asta se datorează faptului că un cazino este deschis pentru tine tot timpul, dacă ne raportăm strict la mediul online. Dar ce te-ai face dacă toate cazinourile ar fi închise şi nu ai mai avea unde să îţi testezi norocul?

Din fericire pentru tine un asemenea scenariu este foarte puţin probabil de pus în practică, aşa că vei putea în continuare să te bazezi pe norocul cu care eşti înzestrat. Ce ar câştiga în fond cazinourile dacă ar fi închise?

Nimic, ba mai mult decât atât, ar deveni falimentare, pentru că au fost create exact pentru acest scop, să îţi asigure o ofertă atât de bogată încât să nu o poţi refuza. Cazinourile nu înşeală, ci doar oferă jocuri care le aduc un procent mic de câştig la fiecare pariu depus.

Trebuie să ştii că indiferent dacă eşti fan jocuri de masă, sloturi sau sisteme de loterie, toate aceste jocuri au câteva caracteristici tehnice care lucrează pentru profitul cazinourilor. Jocurile de masă au margine de casă în timp ce un slot este caracterizat de către RTP.

O margine de casă a unui joc arată procentul pe care acesta îl va încasa la fiecare pariu depus şi pe care îl va introduce în contul cazinoului. Pentru sloturi, un RTP cât mai mare arată câţi bani se întorc în buzunarele jucătorilor, diferenţa până la 100% intrând de asemenea în conturile cazinoului.

Aşa că de ce să te înşele când ele practic din aceste caracteristici de joc fac profit? Poate acest lucru să îţi interzică ţie ca jucător accesul la câştig? În nici un caz şi jucătorii care au câştigat premii de poveste la jocurile de cazino îţi vor spune că doar norocul face că aceste premii să îţi intre în buzunar.

Cazinourile fac bani din marginea casei

Dacă tot am vorbit despre marginea de casă haideţi să ne raportăm la un joc pe care toată lumea îl cunoaşte, jocul de ruletă. Şi dacă alegi să joci la ruleta europeană, atunci ştii că marginea de casă care caracterizează acest joc este de 2,7%.

Ce înseamnă acest lucru pentru oricare cazino care oferă acest joc? Nimic altceva decât faptul că fiecare pariu care se plasează la masa de ruletă aduce în conturile jocului şi implicit ale cazinoului acest procent.

Ai spune că este puţin, dar dacă ai în vedere că se pun mii de pariuri numai la un singur joc, acest procent se transforma la sfârşitul unei zile în sume importante. Şi gândeşte-te că toate jocurile din ofertă au ataşate o asemenea caracteristică.

Va trebui însă să fugi de variantele care oferă o margine de casă uneori chiar dublă, ca în varianta de joc propusă de ruleta americană. Acest fapt se datorează introducerii căsuţei suplimentare de dublu 0 pe roată, ceea ce este de natură să crească încasările cazinoului.

Ce trebuie tu să faci ca şi jucător pentru a combate aceasta margine de casă şi să ai în acelaşi timp şi şanse reale de succes? Va trebui întotdeauna să alegi un joc care să dispună de o margine de casă cât mai mică.

Se ştie că cel mai bun joc de masă din acest punct de vedere este cel de blackjack, care nu numai că dă o margine de casă de 1% dar o poţi chiar scădea semnificativ cu strategii bine aplicate. Şi în acelaşi fel va trebui să procedezi şi la sloturi, astfel încât să îţi măreşti şansele de câştig.

Înainte de a juca pe o miză reală consultă întotdeauna tabela de plăţi şi observă caracteristica de RTP pe care o are ataşată. Cu cât caracteristica de RTP se apropie de procentul de 100% cu atât şansele tale de a pune mâna pe un câştig important vor creşte.

Nu uita în final că nici un cazino nu trişează ci că doar jocurile sunt create cu această caracteristică de joc care trebuie să le aducă în final profit. Tu rămâi ca şi jucător cu şansa de a avea parte de un câştig doar dacă norocul îţi este prieten de nădejde.

Şi dacă pe lângă factorul noroc mai adaugi şi o scurtă muncă de cercetare pentru jocul ales, atunci poţi combate cu succes marginea de casă. Nu uita însă să joci responsabil şi cu siguranţă că jocul îţi va răsplăti stăruinţa.

Concluzie

Nici un cazino nu trebuie să trişeze în relaţia cu jucătorii pentru simplul fapt că jocurile au ataşate caracteristici care le asigură profitul. Indiferent însă de cazinoul ales verifică legalitatea acestuia şi numai după ce te vei convinge de acest lucru încearcă-ţi şansele. Succes!