Ai luat hotararea de a te afirma in mediul online, foarte bine! Acum este timpul sa alegi o companie de web hosting de incredere, care sa ofere site-ului tau resursele de care are nevoie pentru a performa asa cum iti doresti. Dar de la teoria la practica este drum lung, mai ales ca exista atat de multe oferte care sunt greu de apreciat in momentul in care esti novice in domeniu. Afla, in cele ce urmeaza, cum alegi cel mai bun plan de web hosting Romania.

Defineste necesitatile site-ului tau

In primul rand, ia in considerare modul in care va fi construit site-ul. Se va lucra pe o platforma de tipul WordPress sau va fi custom, luat de la zero in HTML? O astfel de informatie este foarte importanta in momentul in care contractezi servicii de web hosting, tocmai pentru ca fiecare site in parte necesita resurse si caracteristici diferite.

Apoi, aproximeaza traficul pe care il anticipezi. Daca este un brand nou, necunoscut, este foarte posibil ca la inceput sa nu ai foarte multi vizitatori. Dar daca te astepti la o crestere rapida, atunci cumpara gazduire care sa o poata sustina. De asemenea, daca brandul este cunoscut in offline, trebuie sa te astepti ca oamenii vor intra intr-un numar mare sa te intalneasca si online.

Ulterior, ia in considerare profilul site-ului tau. Spre exemplu, un magazin online necesita mai multa securitate decat un site de prezentare dat fiind ca sunt procesate plati si inmagazinate informatii personale ale clientilor. De aceea, gazduirea shared nu reprezinta o optiune pe care sa o iei in calcul. Gazduirea VPS poate fi o varianta mai buna, dar doar daca bugetul nu-ti permite un server dedicat! Are un pret mai mare decat celelalte doua variante, insa iti asigura extra securitate.

Alege un partener de incredere

Exista multe firme de web hosting Romania, insa doar cateva sunt cu adevarat de incredere. Concret, colaboreaza doar cu o companie care iti garanteaza un uptime de 99,99%. Momentele in care site-ul tau nu este conectat la server te pot afecta mai mult decat ai putea crede. In primul rand, avand in vedere ca site-ul tau nu poate fi accesat, vei pierde vanzari. In al doilea rand, daca perioada de downtime este mare, vei pierde pozitii in Google. Fiecare pozitie pierduta se traduce prin vizibilitate din ce in ce mai mica, deci mai putine vizite pe site si bani pierduti.

Acorda importanta backup-ului

Exista nenumarate scenarii care pot duce la pierderea informatiilor importante din site. Defectiunile hardware si software, datele corupte sau virusii sunt doar cateva dintre problemele cu care orice site se poate confrunta la un moment dat. De aceea, este importat sa contractezi o firma de web hosting Romania care sa acorde importanta acestui aspect si sa-ti puna la dispozitie atat backup zilnic automat, cat si backup pe care il poti face manual, in cazul in care ai facut modificari importante in site.

Cauta gazduire cu un panou de control usor de folosit 

Sunt multe lucruri pe care le poti face in cpanel fara sa fie nevoie de asistenta unui specialist. Printre cele mai comune se numara administrarea conturilor de email, a numelui de domeniu si a fisierelor aflate pe server. De aceea, este important sa contractezi o firma de web hosting care iti pune la dispozitie un panou de control intuitiv, simplu de utilizat. Cu un astfel de serviciu se lauda THC.ro, companie de web hosting Romania care se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare atat pe piata locala, cat si pe cea internationala.