Firma israeliană NUA Robotics a creat o valiză care îşi urmează singură proprietarul, cu ajutorul unei aplicaţii pe smartphone, informează lefigaro.fr. Este soluţia ideală pentru cei care au în mâna dreaptă biletele şi paşapoartele, iar în stânga reviste care să le ţină de urât pe drum.

Când proprietarul valizei tastează, via Blotooth, butonul "Follow me" (Urmează-mă), bagajul "înţelege" mesajul şi urmează posesorul telefonului.

"Dezvoltăm primul bagaj robotizat din lume, care poate urma fizic utilizatorul, ocolind obstacolele şi trimiţând date direct la smartphone-ul utilizatorului", a declarat pentru Le Figaro Alex Libman, co-fondatorul NUA Robotics.

Aflată încă în stadiu de prototip, valiza avansează cu o viteză relativ mică, pentru a nu-şi depăşi "stăpânul". Însă Alex Libman asigură că aceasta ar putea fi mărită.

Echipat cu patru roţi, bagajul cu o autonomie între o oră şi o oră şi jumătate evită obstacolele datorită unor receptori. Este dotat şi cu porturi USB, care permit încărcarea telefoanelor, a calculatoarelor, tabletelor sau a altor aparate high-tech, având şi alarmă anti-furt. Preţul la care va fi comercializată valiza ar urma să fie în jur de 450 de dolari (410 euro).

"Sperăm că putem lansa valiza până la Crăciun, dar nu promitem fiindcă nu vrem să dezamăgim persoanele interesate", subliniază Alex Libman, care preferă să nu avanseze nicio dată pentru lansare, în eventualitatea unor întârzieri la vânzarea în magazine sau online.

AGERPRES