În această noapte postul de televiziune National Geographic va transmite în 170 de ţări din toată lumea prima emisune TV din spaţiu. „Live from Space” va dura două ore şi va putea fi văzută şi în România.

Pentru prima dată NASA deschide porţile Centrului de Control al Misiunilor din Houston, Texas, şi permite unui canal TV să urmărească, în direct, Staţia Spaţială Internaţională, pe parcursul unui ocol complet al Pământului pe orbită. În plus, telespectatorii vor putea vedea imagini din SSI, sub îndrumarea astronauţilor Rick Mastracchio şi Koichi Wakata, care vor vorbi despre viaţa şi lucrul în spaţiu. Astronautul Mike Massimino (recunoscut pentru contribuţia sa la repararea Telescopului Hubble) va transmite la rândul său de la Centrul Spaţial Johnson din Houston, alături de jurnalista Soledad O'Brien, moderatoarea emisiunii.

National Geographic Channels Romania a anunţat că emisiunea va putea fi văzută şi de telespectatorii români, în direct, pe 15 martie, de la ora 02:00. Documentarul va conţine un ghid despre cum se trăieşte în spaţiu, creat cu ajutorul celor doi astronauţi de la bordul SSI, cu informaţii despre toate tipurile de activităţ, de la hrănitul în microgravitaţie, până la efectuarea de experimente ştiinţifice. De asemenea, se va discuta despre modalităţile prin care ştiinţa spaţială vine în ajutorul locuitorilor Terrei, un exemplu fiind braţul robotizat al SSI care a inspirat realizarea unui robot utilizat acum pentru îndepărtarea tumorilor cerebrale