Compania atrage atenţia că o vulnerabilitate a sistemelor de operare ar putea permite hackerilor să obţină acces nelimitat asupra dispozitivelor şi, implicit, a datelor personale. Experţii din domeniul securităţii cibernetice recomandă utilizatorilor de dispozitive vizate să actualizeze urgent sistemul de operare.

 

Apple a precizat că printre dispozitivele afectate se numără toate smartphone-urile iPhone, începând cu iPhone 6S, iPad-urile mai noi şi laptopurile Mac care rulează sistemul de operare macOS Monterey şi versiunile ulterioare.

 

Apple a precizat că vulnerabilitatea permite unei aplicaţii suspecte să “execute coduri cu privilegii kernel”. Presa de specialitate explică că acest lucru înseamnă obţinerea accesului pe deplin şi nelimitat la dispozitivele respective.

 

Compania cu sediul în California a transmis că “este conştientă de existenţa unui raport conform căruia această vulnerabilitate a sistemelor ar fi putut fi exploatată în mod activ”, fără a oferi însă detalii cu privire la numărul de utilizatori afectaţi.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro