Probabil că n-ai putea să rezişti fără telefon timp de un an de zile, dar dacă la mijloc ar fi vorba de 100.000 de dolari, poate că te-ai gândi mai bine la ofertă.

Compania Vitaminwater, din SUA, pune la bătaie 100.000 de dolari în cadrul unui concurs, al cărui scop e să renunţi la telefonul mobil, timp de un an de zile. Participanţii trebuie să se înscrie la concurs pe Twitter sau pe Instagram (culmea), cu hashtag-urile #contest şi #nophoneforayear. De asemenea, cei interesaţi trebuie să şi spună ce vor face 365 de zile, fără acces la telefon.

Compania nu oferă prea multe detalii despre cum îl va monitoriza pe potenţialul câştigător. În jur de 22 ianuarie, compania va lua legătura cu cei care vor să participe, iar aceştia vor semna un contract de participare.

De aici încolo, însă, situaţia e neclară. Nu se ştie cum sau dacă persoana va fi monitorizată în vreun fel. Totuşi, regulamentul spune că la final, va exista un test cu detectorul de minciuni. Un an de zile ar trebui să fie suficient cât să înveţi cum să păcăleşti un astfel de test, care oricum nu e de încredere.

Dacă rezişti doar şase luni, există şi un premiu de consolare. Din păcate, nu e vorba de jumătate din primul cel mare, ci de ”doar” 10.000 de dolari. În regulament apare şi o oarecare speranţă pentru participanţi: telefoanele vechi, ”de tipul celor din 1996” pot fi folosite în continuare pe durata concursului. Astfel, poţi fi căutat şi poţi lua legătura cu oameni atunci când ai nevoie, ca să nu te expui inutil vreunui pericol.

Din păcate, competiţia se adresează doar celor din SUA, dar ar fi un moment bun pentru alte companii să lanseze campanii similare.