Google a anunţat că a creat o companie-părinte nouă, pe nume Alphabet Inc., care îi va prelua cele mai bune domenii de activitate, precum motorul de căutare, aplicaţiile, YouTube şi Android.

Larry Page, fondatorul Google, a anunţat că a dorit să creeze o structură simplă pentru diferitele domenii de activitate ale companiei.

”Această nouă structură ne va permite să ne concentrăm mai bine pe oportunităţile pe care le avem la Google”, a spus Page într-o postare pe blog.

”Compania noastră se descurcă bine astăzi, însă credem că putem să facem lucruri mult mai curat. Ideea este ca firmele care activează în Alphabet să aibă independenţă şi să îşi dezvolte propriile branduri”, a adăugat co-fondatorul Google şi noul director-şef al Alphabet.

Sundar Pichai va deveni noul CEO al Google, iar co-fondatorul Sergey Brin va fi preşedinte al Alphabet.

Numele Alphabet a fost ales din două motive, a explicat Larry Page: reprezintă limbajul, care este esenţa căutărilor făcute pe Google dar şi pentru faptul că Alpha-bet (pariul alfa) înseamnă, în termeni economici, ”venituri foarte mari în comparaţie cu investiţiile”.